Huawei'nin, Çin kültürü yaz kampı Sona Erdi

Çinli Huawei'nin desteğiyle düzenlenen Çin Yaz Kültür Kampı, 4 bin yıllık Çin kültüründen çok çeşitli etkinlik ve oyunları Türk çocuklarına bir haftalık bir yaz kampında eğlenerek öğrenmelerini sağladı. Huawei, ODTÜ ve Konfüçyüs Merkezi'nin işbirliği ile

Gündem 14.07.2013 17:59:28 0
Huawei

Çinli Huawei’nin desteğiyle düzenlenen Çin Yaz Kültür Kampı, 4 bin yıllık Çin kültüründen çok çeşitli etkinlik ve oyunları Türk çocuklarına bir haftalık bir yaz kampında eğlenerek öğrenmelerini sağladı. Huawei, ODTÜ ve Konfüçyüs Merkezi’nin işbirliği ile iki haftada iki grup genci ağırlayan ve bu sene dördüncüsü düzenlenen Çin Yaz Kültür Kampı’na ilgi büyüktü.

Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri çözüm sağlayıcısı Huawei, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel bağı güçlendirme amacıyla sosyal etkinliklerine devam ediyor. Bu sene dördüncüsü gerçekleştirilen, Çin Yaz Kültür Kampı, Huawei ve ODTÜ Konfüçyüs Merkezi işbirliği ile gerçekleşti. Çocukların yoğun ilgisiyle bu sene iki haftada iki grup halinde düzenlenen Çin Yaz Kültür Kampı, öğrencilerin sertifikalarını alması ve kapanışa özel gerçekleştirdikleri gösterilerle sona erdi.

 İlk kez 2010 yılında düzenlenen Çin Yaz Kampı, iki grup halinde düzenlendi. Çin Kültür Yaz Kampına, hem Huawei çalışanları ve iş ortaklarının çocukları hem de Kırkkonaklar Anadolu Lisesi Gençlik Grubu üyeleri katıldı. Kampa katılan Kırkkonaklar Anadolu Lisesi öğrencileri, bu sene AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Huawei’nin destek verdiği “Hepimiz 1’iz” projesini de tanıttı. Her bakımdan kısıtlı imkana sahip gençlerin müzik, spor, sanat ve bunları destekleyen indoor-outdoor aktivitelerin, sosyal etkinliklerin yer aldığı sosyal sorumluluk projesi “Hepimiz 1’iz” projesine dahil olan gençler, projenin başarısını hep birlikte kutladı.

 10-16 yaş arasındaki çocuklara yönelik eğlenceli ve öğretici bir kamp programı sunan Huawei kamp boyunca, çocuklar Çince, Çin kağıt kesme sanatı, Çin mantısı yapımı, Çin el sanatları, resim ve güzel yazı ve Çin savunma sanatları gibi, Çin kültüründen keyifli etkinliklerle hem öğrendiler hem de doyasıya eğlenceli bir hafta geçirdiler.

 Çince şarkılar ve Çin filmleri en çok beğenilenler arasında

Çin Kültür Yaz Kampına katılan çocuklar, Çin’e özel spor, müzik ve sanatın farklı dallarında etkinliklere katıldı ve bu etkinlikler arasında Çince şarkılar ile Çin filmleri en çok beğenilenler arasında yer aldı. Kapanış seremonisinde, çocukların, Çince şarkıların da yer aldığı performansları beğeniyle izlendi.

 Çin ile Türkiye arasında dostluk filizleri ekiyoruz

Çin Yaz Kampı Kapanış Seremonisinde konuşan, Huawei Türkiye, Kamu Kurumsal İlişkiler Direktörü Hakan Bakır, “Huawei olarak, gerek Telekom alanında gerekse altyapı ve telefon, tablet gibi cihazlarla, Türkiye’nin bilgi ve iletişim alanında önde gelen bir ülke olmasında destek sağlamaktan gurur duyuyoruz. Türkiye ekonomisine ve teknolojik gelişimine yaptığımız yatırımın yanında, Çin ve Türkiye arasında köprü kurmak gibi çok önemli bir misyonumuz olduğunu da düşünüyorum” dedi. Çin Yaz Kültür Kampı’nın iki toplum arasındaki kültürel bağların güçlenmesinde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Bakır, “İki ülke arasında önümüzdeki yıllarda büyüyecek dostluk filizleri ekiyoruz” dedi.

 14 Temmuz tarihinde gerçekleşen kapanış etkinliğine, AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve ODTÜ Konfüçyüs Merkezi’nden yetkililerin yanı sıra, kampa katılan çocuklar ve aileleri ile birlikte, Huawei’nin iş ortakları da yer aldı.

 

ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07